نفت / شناسه خبر: 127265 / تاریخ انتشار : 1402/6/6 14:35
|

خودروهای بی‌کیفیت دلیل هدررفت بنزین در کشور

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش، در کشور روند تولید خودرو افزایشی است، بدون اینکه توجهی بر موضوع بهینه‌سازی مصرف سوخت در خودروها شود، ما باید تعادل بین ورودی و خروجی خودرو داشته باشیم...

نفتی ها /به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش، در کشور روند تولید خودرو افزایشی است، بدون اینکه توجهی بر موضوع بهینه‌سازی مصرف سوخت در خودروها شود، ما باید تعادل بین ورودی و خروجی خودرو داشته باشیم، یعنی باید خودروهای بی‌کیفیت را اسقاط کنیم تا این تعادل ایجاد شود.

تعدادی از مخاطبان با انتشار پویشی با عنوان «مصرف بنزین و گازوئیلِ بیشتر با نرخ بین‌المللی محاسبه شود» خواستار جلوگیری از هدررفت سوخت در کشور هستند.
در مطالبه مخاطبان خبرگزاری فارس آورده شده است: مستدعی است در راستای ممانعت از هدر رفت منابع ملی و قاچاق سوخت، اقدامات عاجل لازم را جهت اجرایی شدن روند ذیل مبذول فرمایید؛ قیمت بنزین تغییر نکند و سهمیه مردم همان ۶۰ لیتر سابق در نظر گرفته شود که دارندگان خودرو بتوانند با استفاده از کارت شخصی این میزان سوخت را دریافت کنند ولی هر کس نیاز به سوخت بیشتر داشت باید بهای آن را با نرخ بین‌المللی پرداخت کنند.

* جلوگیری از قاچاق بنزین با ۲ راهکار غیرقیمتی
طبق پیگیری ها از وزارت نفت، دولت و مجلس هیچ برنامه و قصدی برای اصلاح قیمت بنزین و گازوئیل ندارند و تلاش می‌کنند با راهکارهای غیرقیمتی مانع از افزایش مصرف سوخت و ناترازی در این حوزه شوند.
تاکنون دولت سیزدهم ۲ راهکار غیرقیمتی شامل «کاهش سهمیه دوم بنزین کارت سوخت شخصی» و «سامان‌دهی کارت سوخت جایگاه‌ها» را برای مقابله با قاچاق بنزین و مدیریت بهتر توزیع بنزین اجرایی کرده که در گزارشی با عنوان «۲ راهکار غیرقیمتی دولت برای مقابله با قاچاق بنزین» بدان پرداخته شده است.

* خودروهای بی‌کیفیت دلیل هدررفت بنزین هستند نه مردم

همچنین باید توجه داشت که دلیل اصلی هدررفت بنزین در کشور مربوط به کیفیت پایین خودروهای ایرانی است؛ جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در این‌باره می‌گوید: در کشور روند تولید خودرو افزایشی است، بدون اینکه توجهی بر موضوع بهینه‌سازی مصرف سوخت در خودروها شود، ما باید یک تعادلی بین ورودی و خروجی خودرو داشته باشیم؛ یعنی باید خودروهای بی‌کیفیت را اسقاط کنیم تا این تعادل ایجاد شود.
وی عنوان کرد: طبیعی است‌ در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینه‌سازی نمی‌شود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به طور میانگین دو برابر متوسط جهانی است، نمی‌توان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد.
در مجموع به نظر می‌رسد که اصلاح قیمت سوخت در ایران بدون تعریف این اتفاق ذیل یک برنامه جامع و بدون سیاست‌های حمایتی گسترده ممکن نخواهد بود و تبعات و هزینه‌های اجتماعی و امنیتی آن از فواید زودگذر و اندک اقتصادی دولت بسیار بیشتر است، ضمن اینکه اصلاح قیمت سوخت بدون رعایت ملاحظات می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد یک موج تورمی بر معیشت مردم باشد./فارس

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/127265

کلیدواژه

خودروهای بی‌کیفیت دلیل هدررفت بنزین

اخبار مرتبط

نظرات شما

1 نظر
مرتضی / 1402/6/8 - 16:18
متاسفانه شرایط اقتصادی برای مردم دشوار شده و این موضوع امنیت مردم و حاکمیت را تهدید می¬کند. از طرفی اگر قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی بالا رود ، مردم متحمل فشار اقتصادی میشوند، اما از سوی دیگر، اگر قیمت گذاری به همین روش کنونی بماند، آسیب و زیان آن برای مردم و کشور بسیار بیشتر است (به دلایل زیر). این منابع متعلق به همه مردم است، پیشنهاد میکنم برای اینکه مردم در صرفه جویی منابع مشارکت بیشتری کنند: 1- دولت صرفه جویی را از بودجه خود و نهادهای حاکمیتی شروع کند. 2- بخشی از درآمد صادراتی آنها با مشارکت بخش خصوصی با قیمت جهانی، مستقیما به مردم برسد و بخشی دیگر بصورت شفاف در بودجه دولتی، صرف رفاه و پیشرفت کشور گردد. به همین خاطر با سهمیه بندی و اصلاح تدریجی و پلکانی شدن قیمت بنزین و دیگر حامله
rateup 0
 ratedown 0

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها