نفت / شناسه خبر: 2019 / تاریخ انتشار : 1397/5/20 15:21
|
در حاشیه نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران

کاردر: ایران ارزانترین کشور دنیا در بخش انرژی است.

علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امروز همزمان با نخستین روز برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: برجام تاثیری در قراردادهای بین المللی نخواهد داشت .

نفتی ها /علی کاردر، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی نفت در نشست خبری نخستین روز از آغاز بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی عتوان کرد : هیچ نگرانی‌ای از خروج آمریکا از  برجام  وجود ندارد و بیشتر کشورهای  خارجی‌ای  که در آمریکا فغالیت ندارند بر این باورند که خروج آمریکا از برجام آثاری بر حوزه کاری آنها ندارد و در این زمینه در خصوص ادامه همکاری با ایران قرص و محکم هستند و ایران قابل حذف از حوزه انرژی بین المللی نیست و به گفته وی؛ خروج آمریکا از برجام، بیشتر تبعات روانی دارد تا واقعیت های اجرایی.

معاون وزیر نفت در ادامه عنوان کرد، شرکت های خارجی به ویژه در حوزه اروپایی و آسیای شرقی می توانند در بخش افزایش ضریب بازیافت میدان های نفتی نقش فعالی داشته باشند.و  ایران قابل حذف از حوزه انرژی بین المللی نیست. ایران نه تنها جایگزینی ندارد بلکه ارزانترین کشور دنیا در بخش انرژی است و دارای نیروی جوان و متخصص بسیاری است.
 
قعالیت های  شرکت ملی  نفت
 
وی در ادامه تبیین فعالیت های شرکت ملی نفت افزود: میدان های آزادگان و یادآوران دو فیلد بسیار مهم هستند که حفاری و توسعه آنها در حال انجام است و همچنین در حوزه تولید نفت ۴ میلیون تولید را حفظ کردیم ولی به جهت اینکه اکثر تاسیسات قدیمی و فرسوده هستند بطور مستمر نمی توانیم تولید را از ۴ میلیون بشکه افزایش دهیم لذا توانستیم ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه حفظ کنیم.و  تاکید کردند که در صورت بروز رسانی تاسیسات تولید را می توانیم به ۴.۵ میلیون بشکه ارتقا دهیم.
کاردر تصریح کرد: بطور متوسط در مجموع در سال گذشته ۱۲۰ هزار بشکه افزایش ظرفیت تولید را داشتیم.به طوری که در غرب کارون و میادین مشترک افزایش تولید صورت گرفت. همچنین در میدان آذر برای اولین بار ۳۰ هزار بشکه و در آزادگان جنوبی ۷۰ هزار بشکه، بغیر از آزادگان شمالی و یادآوران روی مدار تولید قرار گرفت. همچنین یکی از شرکتهای اویک در میدان آذر موفق شد ۳۰ هزار بشکه تولید را افزایش دهد. حدود ۱۵ هزار بشکه در سال گذشته در لایه نفتی پارس جنوبی روی مدار تولید قرار گرفت.
او تاکید کرد: در سال جاری حدود ۱۵ هزار بشکه در آزادگان جنوبی قرار است روی مدار تولید قرار گیرد. همچنین سپهر و جفیر و آبان و پایدار غرب قرارداد بستیم.وی درباره لایه نفت پارس  جنوبی  نیز به خبرنگاران گفت: لایه نفت پارس جنوبی برای اولین بار به مدار تولید آمد. فکر می کنیم امسال ۵۰ هزار بشکه افزایش تولید در آزادگان جنوبی داشته باشیم.
کاردر درباره تغییر سیاستهای  شرکت نفت گفت: این سیاست ها  به صورت تدریجی در حال انجام است و در بالادست شرکت ملی نفت خود کالا نمی خرد. بلکه پیمانکاران صاحب صلاحیت در قالب EPC کالا می خرند. این نمایشگاه برای شناسایی شرکت های تولید کننده تجهیزات توسط شرکت های صاحب صلاحیتEPC و E&P است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: در حوزه بهره برداری در میدان های IPC به مدت بیست سال با پیمانکار خواهد بود و ما نظارت خواهیم کرد. لذا کسانی که درخواست استخدام دارند به این نکته توجه کنند. ما از این پس ناظر خواهیم بود و در حال کوچک کردن خود هستیم و بر اموری همچون میزان تولید، hseو رفتار با مخازن نظارت خواهیم کرد. در حقیقت ما اوپریشن نخواهیم بود.
ئی  در ادامه  افزود:️ اولین میدان با یک شرکت اوپراتور در آزادگان شمالی انجام خواهد شد و در حوزه گاز در سال گذشته به ظرفیت ۹۵۰ میلیون متر مکعب تولید کردیم و در پارس جنوبی در بخش دریا امسال کار را تمام خواهیم کرد.
وی  همچنین  در ادامه این گزارش  کار  تصریح کرد: تولید میعانات گازی در سال گذشته حداکثری بود که با ظرفیت ۶۶۰ هزار بشکه انجام شد که در مجموع حدود ۳۰۰ هزار بشکه میعانات گازی را صادر خواهیم کرد.
 
وعده‌ی  امضای  سه قرارداد
 
کاردر به امضای سه قرارداد نفتی در قالب مدل جدید در سال گذشته اشاره کرد و گفت: مذاکره چند قرارداد دیگر نیز در حال نهایی شدن است ضمن این که با گذشت زمان شرکت‌های خارجی زبان الگوی جدید قرارداد نفتی را بهتر درک کرده و این موضوع کمک زیادی به پیشرفت مذاکرات کرده است.
 
دانشگاه ها مشاور دائمی شرکت نفت
 
کاردر در ادامه با اشاره به همکاری بین وزارت نفت و دانشگاه ها گفت:با هر دانشگاهی که دانشکده نفت داشت قرارداد امضا کردیم. دانشگاه ها به عنوان مشاوران داخلی ما هستند. البته ممکن است دانشگاه ها نتوانند بخشی از کار را انجام دهند به همین دلیل اسناد را برای ١٧ میدان آماده کرده ایم برای برگزاری مناقصه و واگذاری به مشاوران ایرانی که میتوانند جوینت بین المللی داشته باشند. این مشاوران هم دایمی هستند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات شرکت ملی نفت طی سال‌ها این بود که مدلی برای منابع مالی توسعه میادین تعریف نمی‌کرد، گفت: در این راستا برای نخستین بار صندوق پروژه تعریف کردیم. ۶.۳ میلیارد در صندوق پروژه شکل می‌گیرد. ۵۰ درصد سرمایه صندوق از ۱۷ میدان گرفته می‌شود و ۵۰ درصد باقی مانده در بورس عرضه می‌شود و در روزی که عرضه می‌شود مردم می‌توانند به قیمت دلار همان روز خریداری کنند و در انتهای پروژه به آنها طبق قیمت دلار در همان روز پرداخت می‌شود. در واقع مردم مابه‌التفاوت قیمت دلار را می‌گیرند. البته موازی با آن با صندوق توسعه ملی صحبت شده و بخشی از سرمایه هم از طریق اوراق مشارکت تامین می‌شود. این نخستین بار است که منابع مالی مردم در توسعه یک پروژه به کار گرفته می‌شود.
 
پروژه جاسک چه شد؟
 
کاردر با اشاره به پروژه جاسک گفت: خط لوله انتقال ۱۰۰۰ کیلومتری نهایی شد و پیمانکاران در حال انتخاب هستند. فکر می‌کنیم از این طریق بخشی از بیکاری که در این منطقه وجود داشت، برطرف شود. همچنین در آن بخش مجوز ساخت پالایشگاه توسط بخش خصوصی اخذ شده و پتروشیمی هم تاسیس می‌شود. در این منطقه به عنوان یک هاب توسعه خواهد یافت.
 
ماجرای  توتال و فاز ۱۱
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه با اشاره به حضور توتال در فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: اگر توتال از توسعه فاز ۱۱ خارج شود، سهامش به شرکت چینی تعلق می‌گیرد و منابعی دریافت نمی‌کند. زمانی که میدان به تولید رسید، توتال می‌تواند درصدی از شریک خود بگیرد. در حال حاضر در شرکتی که توتال می‌خواهد انتخاب کند، کمی اختلاف نظر کارشناسی داریم. توتال تاکنون ۹۰ میلیون دلار در فاز ۱۱ خرج کرده است.
کاردر اظهار کرد: اگر تحریم‌ها آغاز شود، مشکلی در اخذ پول نفت نخواهیم داشت. در حال حاضر پول نفت بدون مشکلی دریافت می‌شود. ۱۰۰ درصد سهام بانکی در آلمان متعلق به ایران است و فکر نمی‌کنم مشکلی در این مورد پیش بیاید.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/2019

کلیدواژه

علی کاردر

نشست خبری علی کاردر

یست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها